Datca Turkey Holidays
Home   De Villa   Restauratie   Omgeving   Locatie   Video   Beschikbaarheid en prijzen   Nieuw project   Kelim    Gallery   Niewsbrief   Wie zijn wij    Blog   


Mehmet Ali Aga Mansion

"Kocaev" (Het Grote Huis) dateert uit 1809 en is een van de oudste voorbeelden in deze regio van mediterraanse architectuur. De familie Pir vond het gebouw in een erbarmelijk slechte staat en namen twee jaar de tijd voor een accurate restauratie. Om verdere beschadiging te voorkomen werd het gebouw allereerst beschermd door een grote stalen constructie. Een timmerwerk plaats werd speciaal in de tuin ingericht om de houten constructie tot in detail te herstellen. Met ceder hout werd de constructie weer in zijn oude staat terug gebracht.

De mansion is tegenwoordig een absoluut uniek hotel met grote stijl en elegantieDe Mansion

In de originele mansion zijn de openbare ruimtes van het hotel te vinden, evenals de vijf meest opmerkelijke slaapkamers. De hoofdkamer, welke traditioneel alleen werd gebruikt om speciale gasten te verwelkomen, kijkt uit over de citrus tuin, en de rozentuin.

Mehmet Ali Aga Mansion 2

De andere publieke kamers zijn een wijnkelder, bibliotheek, een klein museum en de originele hamam van de familie. Al deze kamers hebben nog hun originele houtsnijwerken en fresco’s.

De stenen kamers

De twaalf luxe kamers en suites bevinden zich tussen drie attractieve stenen gebouwen welke origineel dienst deden als diensthuis voor de mansion. De tuin is in Ottomaanse stijl aangelegd en past daardoor helemaal bij het gebouw.

Het hotel beschikt ook over een zwembad en een privë strand niet ver van de mansion vandaan.

Alles over het Grote Huis is te lezen op: www.kocaev.com                               Sitemap    Mansion    Facebook    Weerbericht    Links    Klanten over Villaolivio    Foto's van bezoekers