Patchwork vloerkleden uit Turkije

Veel oude Turkse vloerkleden zijn op dit moment enorm populair in onze westerse interieurs. De vloerkleden ondergaan dan wel eerst een behandeling om ze een stoere vintage uitstraling te geven.

Als eerste worden de vloerkleden ontdaan van hun hoge pool door ze te scheren. Vervolgens worden ze gebleekt om de klassieke (meeste rode) kleur er uit te halen. Hierna gaan ze in een verfbad en krijgen ze een moderne kleur.

Veel kleden zijn echter niet meer te repareren, toch ondergaan deze dezelfde behandelmethode. Immers grote delen kunnen gebruikt worden als  patchwork vloerkleed.

Bij een patchwork vloerkleed worden de losse stukken weer tot een geheel gemaakt. In eerste instantie wordt het kleed als een puzzel op de grond uitgelegd.

patchwork vloerkleed

Patchwork vloerkleed wordt als een puzzel op de vloer uitgelegd

 

Nadat het patchwork vloerkleed oogt als een geheel wordt het aan elkaar gemaakt. Dit gebeurt met de hand en een grove steek. Voor de stevigheid krijgt het kleed een onderkleed van katoen.

patchwork vloerkleed

Patchwork vloerkleed met onderkleed van katoen

Nadat het kleed klaar is in Turkije gaat het op transport naar Nederland. Klaar om aan zijn tweede leven te beginnen maar nu in het westen i.p.v. het oosten.

patchwork kleed

patchwork kleed

 

 

Comments are closed.